Ihmiskoe

Viimeinen viikko ohi. Valitettavasti kiireet veivät tällä viikolla voiton, enkä ehtinyt kalastelemaan kontakteja ja katseluita. Asetetut tehtävät kuitenkin tein, joskaan ne eivät suoranaisesti lisää yhteyksiä eivätkä katseluita.

1: Tein profiilista suomenkielisen version. Tutkittuani asiaa tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että tästä ei juurikaan ole hyötyä, sillä harva vaihtaa kieltä vaikka mahdollisuus löytyisikin. Tästä ei siis kannata aloittaa, vaan tehdä jos aikaa jää.

2: Päivitin englanninkielisen version. Tässä suomenkielinen versio tuli todella hyödyksi. Toisaalta siis jos tuntuu, että profiiliin ei meinaa keksiä sanottavaa, kannattaa todellakin aloittaa suomenkielisestä ja sitten kääntää profiili englanninkieliseksi.

3: Tutkin Find Alumni-osiota, mutta en löytänyt sen kautta tuttuja naamoja (jonka koin hiukan oudoksi). Joka tapauksessa tämä on suositeltavaa, sillä kokemukset saattavat olla aivan toiset.

Siinä se. Koe on ohi. Neljä viikkoa huomionhakuista LinkedIn elämää. Mutta kuinka kävi?

Tavoite:

Vierailut: 1 → 32                                 Yhteydet: 25 → 50

Lopputulos:

Vierailut: 1 → 12 → 21 → 59 → 62                         Yhteydet: 25 → 28 → 44 → 53 → 60

kaavio1.jpg

Tavoite saavutettiin jo kolmannen viikon jälkeen. Kolmannen viikon aikana vierailuja tuli huimat 38kpl! Tämä viikko yksinään olisi vienyt jo tavoitteeseen vierailujen osalta.

Suosittelen siis tsekkaamaan kolmannen viikon.

Mitä muuta?

122 ihmistä on ilmoittanut työskentelevänsä saman ketjun nimissä kuin mitä itse olen. Nämä 122 profiilia on laitettu järjestykseen sen mukaan, kenellä on eniten katseluita. Olen noussut 65% sijalle 2. Omien yhteyksieni joukossa olen hienosti ensimmäisellä sijalla!

Mikä kuitenkin hienointa, eivät nämä katselut ole ihan ketä vain:

kaavio2.jpg

Tästä on hyvä jatkaa!

Verkkoansioluettelo

Keräsin tällä viikolla taas lisää palautetta ja tein muutoksia ansioluettelon kuvaukseeni itsestäni. Korostin tässä intohimoani Web-tuotantoon. Lisäsin myös kuvaukseeni enemmän asiaa osaamisestani sekä työkokemuksestani. Muutin myös verkkoansioluetteloni Portfolio -osiota ja lisäsin sinne kaikki mainitsemisen arvoiset projektit, joissa olen ollut mukana sekä enemmän tietoa jo aiemmin sinne lisäämistäni projekteista.

Verkkoansioluetteloni herätti ainakin yhden henkilön huomion, sillä ensi viikolla työhaastatteluun...

Muista QR-koodit

Tänään olin mukana pitämässä esitelmää QR-koodeista. QR-koodit ovat jo vanha keksintö mutta vieläkin sitä käytetään vähemmän, kuin olisi optimaalista. Hyvänä esimerkkinä ovat lehtien mainokset jossa olen nähnyt näinkin kaamean linkin kirjoitettuna www.#########/vkt_41/#####/pk01/ae459bfc.fi (en halua mainostaa kyseistä firmaa joten sen nimi ja tuotelinja on sensuroituna). Kukaan ei tule kirjoittamaan tuollaista hirvitystä osoitepalkkiin, mutta moni voisi käyttää linkkiä jos se olisi helposti luettavissa QR-koodilla.

Olen suunnitellut täysin tekstittömän käyntikortin kanavalleni jossa  on QR-koodi joka ohjaa kanavani etusivulle, tämä houkuttelee ihmisten luonnollista uteliaisuutta ja antaa samalla älypuhelin omistajille helpon tavan löytää kanava.  

Dynaamiset QR-koodit (lyhyesti dynaaminen QR-koodi on on QR-koodi jonka linkkiä voidaan muuttaa välityspalvelun avulla uudestaan ja uudestaan) ovat myös luoneet lukuisia uusia käyttökohteita ja mahdollisuuksia tälle teknologialle joka tulisi olla arkipäiväinen arjen helpottaja unohtuneen villityksen sijaan, mikä se valitettavasti nyt on. QR-koodit eivät tietenkään ole hyvä täysin sähköisessä mediassa, mutta esimerkiksi jos olet tehnyt verkko-cv tai minkä tahansa verkosta löytyvän asian sen näyttäminen esimerkiksi työhaastattelussa käy paljon mutkattomammin jos olet tulostanut fyysisen Cv:n/portfolion kaveriksi  paperin jossa on QR-koodeja verkosta löytyviin töihisi. Olen tällä tavoin kerran kiertänyt pulman joka tuli esiin eräässä koulutehtävässä. Tehtävänä oli esittää asia millä tahansa menetelmällä jonka saa palautettua paperilla. Moni tulosti usean kuvan ja jotkut jopa rakensivat paperista jonkinlaisen hahmon tai rakennelman, mutta minä tein videon ja palautin paperin jossa on QR-koodissa linkki siihen. Olin ainoa joka sai tehtävästä täydet pisteet.  

Joten suosittelen aina käytettävän QR-koodeja linkkien jakamisessa fyysisessä mediassa!

Sarjakuva

Sain viime viikolla tehtyä sarjakuvablogin kylkeen myös facebook sivut. Tykkäyksiä on tullut vain muutama, mutta sarjakuva on hyvin alkavassa vaiheessa niin ei voi odottaa, että saa suuria määriä tykkäyksiä heti alkuun. Mutta palautetta sarjakuvasta on tullut facebookin ulkopuolelta. Yleisin kommentti on ollut, että sarjakuvat ovat olleet hauskoja ja että niitä halutaan lisää. Yhtenä toiveenani olikin, että sarjakuvani viihdyttäisi ja näköjään siinä onnistuin jollain tasolla.

Itse sarjakuvan piirtäminen on nyt jäänyt vähemmälle henkilökohtaisten menojen takia, mutta tulen piirtämään sarjakuvaa jatkossakin.

En saanut kaikkia asettamiani tavoitteita toteutettua, mutta tärkeimpänä asiana minulla olikin, että saisin julkaistua sarjakuvaa netissä ja siinä onnistuinkin. Nyt on sitten hyvä jatkaa tästä eteenpäin.