Ihmiskoe

Kolmas viikko takana ja viimeinen viikko ihmiskoetta jäljellä. Viikon päästä on aika tutkia tuloksia ja tehdä yhteenveto opituista asioista. Ennen sitä kuitenkin paneudutaan vielä viime viikon tekemisiin ja ensi viikon keinoihin ja viimeiseen puristukseen. Tässä listaa mitä tällä viikolla tein:

1: Liityin oman alueen ryhmiin. Huomasin kuitenkin, että nämä ryhmät ovat kohtuullisen hiljaisia. Toisaalta löysin myös itseä kiinnostavan tapahtuman erään ryhmän kautta, joten ei näistä ainakaan haittaa ole.

2: Lisäsin Facebook-kontaktit. Yllättävän harvalla Facebook-kaverilla kuitenkaan on LinkedIn, joten kovin montaa yhteyttä en tätä kautta löytänyt.

3: Tein “katseluhyökkäyksen”, joka on ehdottomasti ollut tehokkain keino saada lisää katseluita profiilille. Tätä kautta löysin myös useita tuttuja, joille pääsin yhteyspyynnön lähettämään.

Tulos:

Vierailut: 1 → 12 → 21 → 59                 Yhteydet: 25 → 28 → 44 → 53

Neljännen viikon keinot:

  • Tee profiilistasi myös suomenkielinen versio! Mene profiili-sivulle, klikkaa nuolta “View profile as”-painikkeen vieressä ja valitse “Create profile in another language”. Pääset valitsemaan kielen ja muokkaamaan sivusi täysin uudelle kielelle.
  • Päivitä englanninkielinen profiili. Taas. Nyt kun suomenkielinen profiili on tehty, on se varmasti kattavampi kuin englanninkielinen. Lisää siis englanninkieliseen profiiliin lisää tietoja ja tee siitä kattava. Englanninkielinen näkymä on kuitenkin oletus.
  • Tutki Find Alumni - osiota. Voit rajata henkilöitä esimerkiksi aloitusvuoden, taitojen tai suuntautumisen mukaan. Etsi tutut ja lisää kontakteihin.

Tilastollinen poikkeama

Alkuviikosta kanavallani oli suurin piikki katsojissa jota se on kokenut ainakin yli kahteen vuoteen. Ainoa löydetty syy tähän oli hiljan ladattu uusi video ja muutenkin tavallista suurempi aktiivisuus kanavan toimissa. Tämä kuitenkin loppui yhtäkkiä kuin alkoikin ja kanavan katsojamäärä on tippunut täysin nollaan, tämä näyttää kauhealta piikiltä ja ikävältä tasangolta tilastoissa. Äkillinen piikki kanavan katsojissa on ymmärrettävissä ja tapahtuu aina, kun lataan sinne uuden videon, mutta katsojat eivät koskaan ole tippuneet täysin nollaan ilman usean kuukauden aikaa video latausten välillä.

Sarjakuva

Vihdoin ja viimein sarjakuvan julkaisemisessa on tapahtunut edistystä. Sain keksittyä sarjakuvalle nimen, jota ei oltu viety ja loin kyseiselle nimelle blogin. Myös itse sarjakuvan tekeminen on edennyt hyvin ja ideoita on kirjoitettu lisää sivuun. Blogi on tietenkin vielä lukijamäärissä vielä hyvin alkeellinen, mutta jostain on aloitettava. Seuraavan viikon blogissa tulee enemmän tekstiä sarjakuvan edistymisestä.

Webansioluettelo

Tällä viikolla aikani on taas kulunut pääasiassa muiden koulutöiden parissa, ja CV:n edistys on siksi hyvin vähäistä. Aloin alustavasti toteuttamaan sivua mustavalkoisena, mutta lisään myöhemmässä kohtaa jotakin väriä. Näillä näkymin puntaroin sinisen ja vihreän välillä, mutta en vielä sulje muitakaan vaihtoehtoja täysin harkinnastani.

Päädyin toistaiseksi jättämään Angularin opettelemisen, että voin käyttää siihen kuluttamani ajan jatkossa joko tämän tai muiden keskeneräisten projektien edistämiseen. Näkisin tämän olevan fiksumpaa tämänhetkisessä tilanteessa opintojeni edistämiseksi.

Verkkoansioluettelo

Viikko on ollut hiljainen tekemisen kannalta, sillä ansioluettelo on aikalailla valmis. Kuitenkin olen ansioluetteloa ahkerasti työnhaussa käyttänyt ja toivon, että siitä tulee olemaan hyötyä työpaikan saamisen kannalta. Tavoitteena ollut joukosta erottuvuus tulee ainakin täytettyä hakemuksia laittaessa.
Huono puoli verkkoansioluettelossa on se, että sitä ei voi joka työnhaussa käyttää, kuten jo ensimmäisessä blogissani mainitsin. Olen miettinyt, että verkkoansioluettelon osoitteen voisi lisätä “paperi”-ansioluetteloonkin. Eihän siitä varmasti haittaakaan olisi.